31.10.2013

Minä

Minulle on kertynyt muutama uusi lukija, enkä varmaan koskaan ole itsesäni hirvestäi kertonut täällä blogin puollella. Joten pieni esittely olisi ehkä paikallaan? niin ja tervetuloa uudet lukija, olette ihania :)

Minä olen siis 1983 syntynyt tyttönen Vaasasta. Olen syntynyt täällä ja asunut Vaasassa lähes koko ikäni, muutamaa vuotta lukuun ottamatta. Etelä-Suomessa asustin muutaman vuoden ja muutaman kuukauden Belgiassa heppoja hoitaen. Asustan kolmistaan kahden lapsen kanssa. Olen hoitovapaalla vielä vajaan vuoden, jonka jälkeen kaikki on avoinna vielä. Kouluun minun tekisi kovasti mieli. Olen ammatiltani perhepäivähoitaja. Puutarhurin opintoja olen yrittänyt muutamia kertoja, mutta kyllä se jää harrastukseski tai unelmaksi, jonka toteutan sitten myöhemmin elämässä.Kukkasten rinnalla kulkee muutama muu harrastus, jotka olen löytänyt vasta aikuisiällä oikeastaan kunnolla. Käsityöt ja valokuvaus. Sekä uusin harrastukseni, eli kuntosali. Pidän itseäni luovana ihmisenä. En ehkä niin tuotteliaana, mutta luovana kyllä :D

Käsityöt haastavat minua ja tykkäänkin siinä juuri siitä, että voin opetella jotain uutta ja samalla luoda jotain. Valokuvaus taas on osa omaa sielunmaisemaani. Kuvaan sen mitä näen silmilläni ja mikä koskettaa minua siinä hetkessä. Ikuistan niitä pieniä ja suuria hetkiä. Nämä kaikki harrastusta ovat ihan alkutekijöissään ja kaikissa on minulle puuhaa loppuelämäkseni. Muistan kun muutaman vuosi sitten vielä tuumailin, että ei ole mitään harrastusta, mutta nyt on ja se on ihanaa!Oman lukunsa ansaitsee herra T, joka astui elämääni ensimmäisen kerran alkuvuodesta. Tuo rakas pörröpäinen erakkoni. Partaäijä joka omistaa enemmän mustia t-paitoja, kun minä vaatteita. Mies jonka syliin voisi muuttaa asumaan ja joka pitäisi minut lämpöisenä vaikka pakkasessa :) olet rakas!


Mitä vielä?

-en omista tv:tä
-minulla ei ole ajokorttia
-en ole koskaa tupakoinut
-juoksin auton kylkeen joskus 90-luvulla enkä kävellyt viikkoon
-ihmiset saavat monesti minusta kuvan, joka ei vastaa todellisuutta ollenkaan
-minulla on vain yksi hyvin rakas ystävä
-en ole käynyt parturissa useaan vuoteen
-minulla on 3 paria ehjiä sukkia ja yhdet farkut
-olen allerginen eläimille
-rakastan ruotsin miljonääriäidit ohjelmaa

29.10.2013

Ei omena kauas puusta putoa.


Tässä äitini tekemiä töitä. Sekä hattu, että villatakki ovat olleet minulla ja isoveljellä 80-luvulla. Molemmat minun lapsistani ovat niitä myös pitäneet. Hattu on ollut oma suosikkini, se on aivan ihana!

Arvata saattaa, että tämä oma käsityöinnostus on tullut äidinmaidon mukana. Toivottavasti saan sitä jatkettua myös eteenpäin jossain muodossa.

28.10.2013

Lanka loppuu?! not :DHalusin tästä koko valkoisen, mutta valkoinen hanko-lanka loppuu kesken. En halua ostaa lisää, koska lankoja löytyy kaapista kyllä. Löysin pussillisen puuvillalankoja kirpparilta aikoja sitten ja nyt joku niistä pääsee koristamaan lamppua. En vain osaa päättää mikä tai mitkä värit :) pinkkiin kallistun eniten. Katsotaan miten käy :)

Arvonta vinkki!

Perustin muutamia viikkoja sitten facebookkiin ryhmän kästyöblogeille. Käsityöblogit *klik klik*

Ryhmässä pärähti eilen illalla täyteen 500 jäsentä ja sen kunniaksi lupasin järjestää arvonnan. Liittykää ryhmään ja osallistukaa arvontaan. Käsityöksi me hyväksymme kaiken käsillä tekemisen. Neulomisesta puutöihin. Diy, kukkasidonta, keramiikka, leivonta... ihan kaikki :)


2-vuotta


Tuon ekan kuvan ottamisesta tulee jouluna 2-vuotta. Olen tämän kuvan julkaissut joskus aiemminkin. Pidän sitä itselläni tallessa ja katson aina välillä, kun iskee motivaatio pula. Toinen kuva on otettu kesällä 2012. (kauniit rusketusraidat jaloissa)

Aloitin salilla käymisen elokuussa. Alku meni hyvin, mutta sitten me sairastuttiin flunssaan. Tuli muutaman viikon tauko. Ja motivaation on ollut hukassa useamman viikon. Tänään pakotin itseni salille ja kyllä se niin on, että kun sinne salille vain pääsee niin onhan siellä kiva olla! Eikä sitä lähtemistä koskaan kadu :)

Ajattelin kirjotella vähän enemmän salilla käymisestä myös täällä blogin puolella jos vaikka saisin siitä vähän lisämotivaatiota. Minulla on siinä mielessä vielä tämä vuoden ihana tilanne, että pystyn käymään heti aamusta salilla ja loppu päivän voi sitten pyhittää muulle. Ja illalla saa hyvällä omalla tunnolla istua ja neuloa. Mitään suurempia tavoitteita minulla ei ole, kunhan saisi niitä omia ongelmakohtia silotettua ;)


Sain lahjakortin urheiluliikkeeseen syntymäpäivälahjaksi. Kävin tänään hakemassa sillä uudet kengät salille. Jo kauemmin kuolaamani Nike free runit. Sattui juuri olemaan yksi koko jäljellä näistä. Kaakaonibsit ovat minulle uusi tuttavuus ja niitä ajattelin rahkan sekaan välipalalla, mutta toimii varmasti aamupuurossakin, nam!


Virkkausta

Tämä lampun kehikko on kauan roikkunut katossa ilman "rihmän kiertämää". 
Inspiraatio iski, katsotaan mitä siitä syntyy.

27.10.2013

Tilkkupeitto


Äitini on tehnyt tämän peiton minulle jo kauan sitten. Se on pysynyt matkassa ja peittänyt välillä sänkyäni ja välillä sohvaa. Sen värit ovat jo vähän haalistuneet ja joistakin kohdista se on vähän revennyt. Se on minulle hyvin rakas!

Tilkkutyöt ovat minulle sellainen tulevaisuuden unelma. Joskus vielä kokeilen koota oman peittoni. Neulottu tilkkutyö voisi myös olla mielenkiintoinen projekti.

Äitin blogin löydätte täältä.

18.10.2013

Yellow owl

Keltaiset pöllösukat oli mallin jalkaan vähän suuret, saajan jalkoihin toivottavasti sopivat.  Posti toi tänään uuden ihanan kirjan. Siihen syvennyn, kun saan kuopuksen päiväunille. Mitähän kaikkea ihanaa siellä on :)

Mukavaa viikonloppua kaikille. Viikonloppu menee ilman tietokonetta hyvässä seurassa. Palaillaan taas maanantaina!

14.10.2013

Pipo


Tämä pipo valmistui nopeasti 6 puikoilla ja kaksikertaisella langalla. Rose mohair valkoinen ja Drops love you. Mohair antoi pipolle mukavan pörrö lookin josta tykkään kovasti. Omaan päähän tämän tein, mutta nähtäväksi jää löytääkö se tiensä pukinkonttiin :)

Tosi helppo perus pipo 80-100 silmukka (langasta riippuen) oikeeta ja sädekavennus lopussa. Tupsun tein helpommalla tavalla, kun en jaksanut leikellä pahvikiekkoja. Sellanen tupsukehikko voisi olla mukava niin tulis tasaisempia palloja :)


11.10.2013

Pyrrhula pyrrhula

Pyrrhula pyrrhula eli punatulkku on aina ollut suosikki lintuni. Ehkä siksi, että se oli helppo tunnistaa punaisen värityksensä vuoksi ;)

No tänään sain vihdoinkin valmiiksi yhden parin perussukkia kerästä, jota olen pantanut vain koska tykkään sen värityksestä kovasti. Novitan Punatulkku taitaa olla muutaman vuoden takaa, mutta niin ihana!
En ole tarkka näiden kuviolankojen kohdistuksista ja omasta mielestä ne asettui ihan kivasti neulottaessa sen kummemmin miettimättä :)


7.10.2013

Käsityöblogit

Sain viikonloppuna idean. Johanna K Löytö blogista keksi hyvän idean koota kaikki Vaasalaiset bloggaajat facebookiin omaan ryhmään. Ryhmässä voi julkaista uusimmat postaukset suoraan seinälle ja näin uudet julkaisut on helposti muiden nähtävänä. Samalla minä ainakin olen löytänyt uusia ihania blogeja luettavaksi. Jos täällä on minun blogissa vielä on Vaasalaisia lukijoita, jotka eivät ole ryhmään liittyneet niin tulkaa ihmeessä mukaan :)

Tästä kaimani ryhmästä innoittuneena perustin facebookiin uuden ryhmän käsityöblogeille. Samalla idealla. Minun on ollut vaikea löytää uusia neulonta blogeja ja se taka-ajatuksena ryhmän perustin.

Käsityöblogit ryhmän löydät täältä ja sinne ovat kaikki käsitöitä tekevät blogin kirjoittajat ja blogeja lukevat tervetulleita :)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


);