30.9.2013

Pöllöt vol.2


 Olen useamman parin tehnyt sukkia ja nyt vasta sain omalle lapselle valmiiksi yhdet. Pöllöt nallesta ja dropsin alpacasta. Nyt välillä jotain muuta :D


Mukavaa maanantaita. Me ollaan jo aamusta ulkoiltu ja käyty salilla. Syöty lounas ja nyt pikkuveli ottaa pienet voimaunet. Isoveli on nyt muutaman viikon ollut ilman päiväunia ja iltaisin on unille meno helpottunut huomattavasti. 

Nyt kahvia ja viimeinkin saan isoveljen sukat valmiiksi, niistä lisää myöhemmin :)

29.9.2013

Kalamies

Vietimme viikonlopun mökillä saaristossa oman väen kesken. Isoveli sai ensimmäistä kertaa elämässää kalastaa. Kultakalaa hän oli pyydystämässä, sellaista iso niin kun muumeissa. Kalaa ei tullut, mutta yhtä kokemusta rikkaampi poika :)

28.9.2013

Huomenta

Aamun paras hetki. Kahvin tosin tuntuu joku muu aina juovan tai ainakin kuppi tyhjenee ihan omia aikojaan :) 

 


27.9.2013

Aarteita
Inventoin tänään taas lankojani, aarteitani.  Osa keristä on sellaisia, että niistä ei raaskisi mitään tehdä. Kausi värejä joita ei enää saa jne. Tein kuitenkin lupaukseni aikaisemmin ja nyt on virallinen valvoja valittu. Hän saa 100€ jos ostan lankoja ennen tammikuuta. Muutamat puikot ostan, mutta ei muuta.

Kävin lankakaupassa tänään ja onneksi oli jäänyt kukkaro kotia kaikkea ihanaa sain siellä hypistellä!


Lapaset

Kämmekkäät edelleen tekemättä, mutta sain nämä jämälanka lapaset tehtyä. Raidat meni vähän vinksalleen ja rumasti, mutta en jaksanut purkaa ja tehdä uusiksi. Kiilapeukku onnistui jo kivasti. Annoin nämä ystävälleni, joka kävi eilen kylässä. Meillä oli kahden hengen neulontakerho keittiönpöydän ääressä. Teemana fifi-huivi ja tiimalasikantapää. Mukava tehdä yhdessä :)
25.9.2013

Merirosvolaiva

Vaasan sisäsatamassa on tämän päivän tämä iso "merirosvolaiva" vierailulla. Alunperin luulin, että se on siellä vasta huomenna, mutta onneksi kuulumme että   se olikin tänään. Kamera jäi kotia, mutta menemme päiväunien jälkeen uudestaan ja kamera mukana tietenkin. On se kyllä hieno ja vaikutavan iso :) Menoksi

Aamupalat masuun ja menoksi. Joskus kun tökkii enemmän, kun normaalisti kannattaa laittaa automaatti ohjaus päälle ja vaan mennä ja tehdä. Mukavaa aamupäivä :)
24.9.2013

Jämä

Aamusta innostuinkin tekemään jotain ihan muuta, kun kämmekkäitä. Tai käsiin nämäkin tulee. Tuskailin lankakaapilla jämälankakoria, joka oli taas täyttynyt kaikesta turhasta ja keskeneräisestä. Käsiin tarttui olgista jäänyt liila lanka ja uudet knit pro cubic puikot. Jämälankakorin tyhjennystä siis! 

Samalla tein lupauksen, että en osta uusia lankoja ennen kun nykyiset on loppu!! tähän tarvitaan selkärankaa, mutta i can do it!!! 

Pappi tai muu seurakunnan työntekijä!?

En tiedä muistaako kukaan, että aloitin (taas) puutarhurinopinnot viime tammikuussa. No päätin nyt viimeisen kerran, että ei se ei ole minun alani. Ihana harrastus kuitenkin. No kotona saan olla ensikesään, kunnes kuopus täyttää kolme vuotta. Sen jälkeen pitäisi keksiä jotain. Toisaalta niin ihanaa, kun kaikki on avoinna. Mutta sitten taas olisi kiva tehdä jotain mielekästä.

Tein tänään facebookissa pyörineen testin, tässä vastaus. En ole ennen saanut näitä ammatteja, kun olen ammattivalintatestejä tehnyt. Ehkä oma ajatusmaailma on siis vähän muuttunut. Tämä herätti ajatuksia ja täytyykin tutkia vähän lisää jos löytyisi jotain mielenkiinotoista. Onneksi on lähes vuosi vielä aikaa.


Opit innolla uutta ja tarvitset työn, jossa saa käyttää luovuutta, organisoida ja oivaltaa uusia asioita. Suosit kuitenkin hyvin suunniteltua työympäristöä. Ihannetyöpaikkasi yrittää kunnianhimoisesti parantaa yhteiskuntaa ja panostaa henkilöstön henkilökohtaiseen kehitykseen.

Teet työsi vastuuntuntoisesti loppuun asti hiljaisella sinnikkyydellä. Epäjärjestys ja ihmispaljous eivät sovi ympärillesi. Kahvitauko riittää seurusteluun, ja sekin pienessä piirissä.

Erinomaisen keskittymiskykysi vuoksi pärjäät tutkijana ja akateemisia opintoja vaativissa tehtävissä. Sinulla mahdollisesti on myös taiteellisia lahjoja.

Empatiakykysi vuoksi voit toimia neuvonantajana muille kasvatuksen ja auttamisen parissa kuten myös psykologiaan ja hengellisyyteen liittyvissä tehtävissä. Töissä toimit taustalla olemalla se, joka saa asiat toimimaan ja tehtyä.

Sinulle tyypillisiä ammatteja ovat esimerkiksi:

Aineenopettaja (taide, draama, musiikki, uskonto)
Arkkitehti
Diakoniatyöntekijä
Johtaja (opisto, instituutti)
Kieltenopettaja
Kirjastonhoitaja
Koulutussuunnittelija
Lääkäri
Markkinointikoordinaattori
Markkinointisuunnittelija
Mediasuunnittelija
Osteopaatti
Pappi, muu seurakunnan työntekijä
Psykologi
Sosiaalityöntekijä
Taidemaalari
Tutkimusassistentti

Kiilapeukku

Kämmekkäät oli to do listalla ja päätin eilen ryhtyä siihen hommaan. Lanka kaapille kaivamaan ja käteen jäi Maija kerä, tuota sinapinkeltaista, josta en ole varma tykkäänkö vai en. Pitsikuvio on kerttusukista lainattu. Ensimmäinen kiilapeukku, joka olikin tosi helppo tehdä. No jälki on taas vähän epätasainen, mutta harjoitusta, harjoitusta. 
23.9.2013

juju-kerho

Minä kuulun juju-kerhoon. Minun on jo useamman kerran pitänyt erota koko kerhosta, mutta aina se on jäänyt kun sinne pitää erikseen soittaa ja ilmottaa ero aikeista. No se on jäänyt, kun jotenkin tuollaset pienet ei niin tärkeät jutut jää tekemättä.

No tänään tupsahti postilaatikosta kuukauden kerholehti ja kuukauden kirjana on jo useammassa blogissa näkynyt -->


Nyt postia odottelemaan :)

22.9.2013

"Ison pienen" pojan raitasukat.
Kävimme tänään 1v. syntymäpäivän rääppiäisissä naapuritalossa. Lahjaksi tein villasukat, jotka olivat onneksi oikean kokoiset. Tiimalasikantapää on alkanut luonnistumaan ja saan sen tehtyä kivasti jo ilman suurempia reikiä. Lankana näissä nalle ja maija. Ihan perus malli taas.

Pinterest inspiraatiota.

To do listalla on ainakin palmikkosukat, kämmekkäät ja toinen tuubihuivi. 

SunnuntaiMukavaa sunnuntaita teille. Meille joka päivä on sunnuntai, kun maanantaina ei tarvi töihin tai hoitoon.
Ihana vaihe elämässä!


21.9.2013

CamouflageEi näistä väreistä vaan saa tarpeekseen! Ihania väriyhdistelmiä ja mieltä siveleviä maisemia! Joskus vielä teen jonkun neuleen näiden värien innoittamana!

20.9.2013

Ajelulla

Kävimme ajelulla herra T:n uudella autolla. Ajatukset alkoivat heti siirtyä ensi kesän pohjoisen reissuun. Jos vaikka pääsisimme vähän pidemmälle reissulle tällä kertaa ja nyt voimme yöpyä autossa kätevästi :)

Saimme samalla reissulla katsella kauniita eläimiä ja kerätä omenia. Olen aina pelännyt lintuja. Ystävälläni oli undulaatti, joka lenteli vapaana aina heidän kotonaan. Pelkäsin sitä todella paljon. Nämä kanat olivat omissa aitauksissaan ja saimme seurata niitä rauhassa. Mutta vähän kyllä pelotti :)