31.7.2013

Aurinkoista päivää kaikille!
Aurinko pilkistää tänään pilvien takaa. Ihanaa!

29.7.2013

Ihan vain selventääkseni asiaa

Edellinen postaus oli varmasti monen mielestä yltiöpositiivinen?! toivon mukaan kaikki varmasti ymmärtävät, että tosi elämä on aina vähän eri kun blogi postaukset. Olen itse päättänyt pysyä blogini kirjoitusten kanssa positiivisellä linjalla. Positiivinen ajattelu kuuluu vähän niin kun vakiona tai ainakin pyrin siihen. Poikkeuksena nyt kirjoitan, kuinka vkl oikeasti meni tai ainakin osa siitä.

Terassin tyhjäys ja siivous ei tapahtunut tänä viikonloppuna, tuosta noin vain. Totuus on, että sitä on siivoiltu jo useamman viikon tai oikeastaan yli kuukauden. Terassilla syöminen oli aika tukalaa helteen takia, grillikin unohtui päälle lämmittämään vähän ekstraa.

Grillaus ja saunominen oli tarkoitus tehdä kahden, kun lapset on nukahtanut. Totuus on, että minä ramppasin edestakaisin sisään ja ulos, kun kärpäset kiusasivat isoveljeä eikä uni tullut vasta kun myöhään illalla. Sillä välin kun minä kävin metsästämässä kärpäsiä ja hyttysiä ja välillä haukkasin makkarasta palan sai  herra T istua yksin tulen ääressä ja syödä. Saunaankin herra T kerkesi ennen minua. Kun vihdoin pääsin saunaan, istuimme meille liian kuumassa saunassa ovet auki ja heitimme löylyä hetken ja totesimme, että saunomiset oli nyt tässä.

jne.. jne...

mutta kaikesta huolimatta viikonloppu oli heart, heart, heart!!


Life is good!

 Viikonloppu oli helteinen, vietimme sen maalla. Vaikka viihdyn hyvin kaupungissa on maalla aina oma tunnelmansa. Rakastan sitä, että saa olla ihan omassa rauhassa, kaupungissa kun aina on ihmisiä mihin tahansa menetkin. Lapset saa juoksennella vapaasti kun ei ole autoja, nakuilu helteellä ei oikein kaupungissa ole soveliasta edes lapsille, tekemistä ja ihmettelemistä riittää kaupunkilaislapselle. Aikakin jotenkin aina pysähtyy, vaikka viikonloput menevätkin hurjaa vauhtia aina maalla!

Kukkapenkkien kaivamiseen oli liian lämmin, mutta saimme tehtyä meille mukavan istuma/ruokailu paikan terassille. Ensimmäinen lounas syötiin siinä, kyllä kelpasi!
Grillasimme, saunoimme, valvoimme kesäyön ja joimme aamukahvit lounasaikaan. Life is good!

Kaunis pelargonini on saanut vieraita lehdillensä, joten vein sen parvekkeeltani maalle kaunistamaan maisemaa. Harmi, koska olin ajatellut sen talvettaa ensi kesäksi.

Mukavaa viikon alkua kaikille. Täällä Vaasassa sataa tänään, mukavaa vaihtelua. Nyt keittämään iltapäiväkahvit.26.7.2013

NorjaReissusta on kulunut muutama viikko. Nyt alkaa vihdoinkin arki taas rullaamaan suht normaalisti.
Täytyy kyllä myöntää, että nollasin itseni ihan täysin tuon reissun aikana.
Arkeen palaaminen tuntui toooodella hankalalta, mutta kyllä se arki aina palauttaa maanpinnalle.Olimme matkassa ilman lapsia ja saimme nauttia ensimmäisen kerran toistemme seurasta
kahden näin kauan. Ei tarvinnut kertaakaan riidellä ;)
Matka taittui autolla ja nukuimme kaksi ensimmäistä yötä myös autossa.
Kuvattavaa oli paljon ja maisemat todella mykistäviä.
Olen kerran aiemmin käynyt Norjassa, mutta nuorena.
Vuoret ympärillä tuntuivat välillä vähän ahdistavilta,
mutta antavat perspektiiviä sille kuinka pieniä me loppujen lopuksi täällä maapallolla olemme.Pääsimme takaisin Suomen puolelle lauantaina.
Jäimme Hettaan lepäämään pitkän ajon jälkeen.
Yövyimme kaksi yötä mökissä ja maanantaina lähdimme ajelemaan kotia kohti.
Niin kun aiemmin kirjoitin sain levätä monen vuoden edestä tällä reissulla.
Keep it simple oli varmaan tämän matkan teema ja se toimi paremmin kun hyvin.
Meillä oli ainoastaan reitti selvä, mutta muuten teimme ja menimme niin kun sillä hetkellä tuntui.
Siksi matka varmasti olikin niin onnistunut! ja seura oli tietenkin se tärkein (sydän).


25.7.2013

Rytilaakso

Vaasassa hietalahdessa on ns. ruusupuisto eli arboretum rytilaakso.
Iso puisto, jonka yhdessä nurkassa on tuo ruusutarha.
Juuri nyt ruusut ovat todella hienossa kukassa, suosittelen käyntiä!

24.7.2013

Pipo

Kaipasin jo viime syksynä ja keväällä ohutta pipoa ulkoiluun. Sain vihdoin aikaiseksi ja itse olen kyllä tyytyväinen valmistuneeseen pipoon.
Ohje on päästä ja helppo pitsikuvio googlettamalla.
Lankana Gjestal Maija. Pipoon meni 50g lähes kokonaan, eli yksi kerä.


22.7.2013

"kukkainen"

Tämä kesä on ollut hyvin "kukkainen", ainakin olen räpsinyt paljon kuvia kukista. Reisussa kuvasimme paljon myös. Luonto on vaan niin kaunis!16.7.2013

Kotiuduttu

Kotona taas. Paluu arkeen alkanut. Matkasta lisää myöhemmin, kun olen kaiken sisäistänyt. Ihan mahtava reissu!
Reissussa valmistui veljentytölle villasukat. Vähän meni kuviot sekaisin jne. mutta kelpasivat kyllä kuulema.

10.7.2013

and off we go

Pieni takapakki ennen matkaa. Onneksi sain antibioottikuurin, sen voimin uskallan lähteä matkaan. Pakkaukset on edelleen tekemättä, mutta onhan tässä vielä aikaa aamulla :) eipähän tuu mitään turhaa mukaan.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!


8.7.2013

Tämä on kesä!

Me ollaan vietetty 2v. synttäreitä, nautittu lämmöstä ja sateesta, vierailtu ja tavattu tuttuja, käyty maalla hyttysten syötävänä ja siivottu puutarhaa, istuskeltu parvekkeella ja juotu päiväkahvit, rakastettu ja riidelty, laiskoteltu, nukuttu ...listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Tärkeitä kuitenkin on, että kaikki tämä tuntuu nyt niin hyvältä. Slow mornings pitkän kaavan mukaan, päiväunet jotka venyy vähän liian pitkiksi, vähän tylsät päivät, kun ei oikeastaan ole mitään tekemistä, aika joka kiitää hurjaa vauhtia ohi.

Tähän olen tähdännyt tietoisesti, että ei ole kiire mihinkään. Henkisesti siis! ennen haikailin aina tulevaa ja toivoin, että voi kun minulla olisi asiat toisin. Olisi enemmän sitä tai tätä, tai vähemmän tuota. Sitten olisin onnellinen. Mutta ei se mene niin. Onni ja rauha pitää löytää tästä hetkestä. Siitä mitä sinulla on juuri nyt. Jos joku asia ei miellytä, hankkiudu siitä eroon. Oli se sitten materiaa tai ihmissuhde joka vie enemmän kun antaa. Jos haluat tehdä jotain nyt, tee se nyt!

2-vuotis syntymäpäivät tarkoittivat minulle tai meille sitä, että meillä alkoi viimeinen vuosi kotona oloa. Välillä kyllä kiusaus päästä töihin on aika suuri, mutta uskon että muutama viikko oravanpyörässä palauttaisi minut taas maanpinnalle.

Tällä viikolla minun maisemat vaihtuvat hetkeksi näihin, tiedossa mukava miniloma parhaassa seurassa :)