8.12.2013

Luukku 8.

Käsityöblogit-ryhmässä availlaan aatton asti kalenteri luukkuja. Kerran päivässä luukku aukeaa jossain blogissa. Tänään on minun vuoroni.


Nämä pikku tonttumyssyt on tehty tämän *klik klik*ohjeen inspiroimana. Lankana käytin 7 veljestä. Isoimassa on silmukoita 20, keskimmäisessä 15 ja pienimmässä 10.

Aloitin neulomaan tasona valkoisella ainaoikeaa. Yhdistin työn suljetuksi neuleeksi tehtyäni sopivan määrän valkoisia kerroksia. Jatkoin punaisella langalla oikein neuloen mielestäni sopivan verran kierroksia. Tämän jälkeen kavensin puikoin alusta kaksi oikein yhteen yhden kierroksen. Jatkoin muutaman kierroksen oikeaa ja kavensin taas puikon alussa kaksi oikein yhteen. Jatkoin näin kunnes puikoilla oli 2 silmukka. Päättelin työn vetämällä langan jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Lopuksi ompelin käsin valkoisen osa yhteen ja icord tekniikalla tein riipustus nauhan.

Alla icord tekniikkaan video :)
9 kommenttia:

 1. Kivat hiippahatut. Käyvät moneen joulukoristeeseen sellaisenaan tai osana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä voi käyttää vähän mihin vain :)

   Poista
 2. Tätä ohjetta voiskin hyödyntää oman joulukuusen koristeluun. Tuo icord -tekniikka sai myös pään hyrisemään ideoista, kivan joustavaa ja vahvanoloista neulosta :)

  VastaaPoista
 3. Suloisia tonttulakkeja!
  (Esikoinen tuumasi kuvan nähdessään sunnuntaina, että noita äiti on tehnyt!)

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva idea saada tonttulaisia joulua ilahduttamaan - monestihan tontuista näkyy vain se hiippalakki, jos sitäkään, kun ovat niin kovin kiiruisia ja salaisia :) Nämä ovat söpösiä.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);