26.11.2013

Sukkablokki by isi.

Aloittamani villasukat ja kupla-lapaset ovat jääneet hetkeksi jäähylle..tai minä ehkä enemmänkin olen jäähyllä niistä. Sukat osottautuivat liian pieniksi saajalle, joten niitä en sitten jaksanut jatkaa. Teen ne myöhemmin, koska lanka oli ihana ja ne menevät varmaan omaan jalkaani hyvin.

Kuplat taas...arghh.. sain ensimmäisen kupla-lapasen valmiiksi ja aloitin ystävälleni kämmeksätä samasta langasta, muutamalla kuplalla vähemmän vain. Kaikki alkoi hyvin, mutta ajatuksissani tein kuplat väärin ja jouduin purkamaan muutaman kerroksen... jatkoin työtä ja kun olin saanut ne muutamat kupla rivit valmiiksi totesin, että sinne muutaman rivin päähän jäi virhe... joten kuplat ovat myös hetken poissa kuvioista. Käykö teille koskaan näin? :)

Nyt puikoilla on jotain muuta. Tämä viikko meneekin kiireisissä merkeissä, kun meillä on juhlat viikonloppuna. Jääpi tämä päivittäminen varmasti vähän vähemälle. 


Nämä unohdin näyttää teille.. isäni teki minulle kahdet sukkablokit. Toiset miesten koossa ja toiset esikoiseni jalan mukaan. Näitä onkin tarvittu muutaman kerran kuvatessa :)


17 kommenttia:

 1. Onpas näpsät sukkaplokit, ei oo kyllä vaikeat tehdä :)

  VastaaPoista
 2. Isät on ihan parhaita. Tekee jotain melkein heti kun vain keksin pyytää. Pitäisi esitellä joku isänpäivä blogissa isäni tekemiä juttuja tai oli siellä jo lääkekaappi ja penkki. Tämäpä fiksu idea minulta ;) Kyllä harmistun aika usein ja moneenkin tekeleeseen ja varsinkin jos joudun purkamaan jotain se saattaa jäädä kauaksikin aikaa sivuun. Tein kerran kahta ohjetta yhdistämällä paksusta langasta villapaidan, halusin sellaisen ison rennon paidan. Kaikki meni hyvin kunnes vedin sen päälleni. Hihat olisi pitänyt tehdä jotenkin erilailla kuin istuttaa, mutta kun en osannut neuloa esim. yhtenä kappaleena sitä niin sehän jäi sitten sivuun. Nyt siitä on osa purettu..ja osa jo neulottu kauluriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua noin iso työ vielä :) kyllä välillä menee hermot näiden töiden kanssa ihan kunnolla, mutta onneksi välillä onnistuukin :)

   Poista
 3. Vitsit kun tuommoiset ois kätevät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kauan jo näistä haaveillut itsekin :)

   Poista
 4. Muun muassa mielialamatto meni pilalle, kävi pieni vahinko koiranpennun ja kuteiden kanssa. Samassa pussissa oli siis pissa, matonkuteet ja matto. Niin... ei siinä muuten mitään mutta haju ei millään lähtenyt pois ja värit sekoittuivat keskenään :/ pitää tehdä uusi kunhan pääsen siitä traumasta yli :) sukkien kanssa on joskus mennyt kuviot sekaisin kun olen keskittynyt johonkin muuhun yhtä aikaa :D toivottavasti kuplat ja sukat valmistuisivat joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua :D eiköhän nämä joskus valmistu ja toivottavasti sinun matto kans :)

   Poista
 5. Minä sain samantyyliset kanssa, tosin äidiltä. Kantapää vain tuotti hieman ongelmia omassa mallissani, mutta käyttökelpoiset ovat. Ja yllättävän hyödylliset! :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä miullakin aina pieleen menee, mutta se jää jostain syystä ärsyttämään aina siinä määrin, että on pakko vaan jatkaa niin pitkään, että lopulta menee oikein.. . Aina ei oikein ole ihan hyvästäkään tällänen "läpi vaikka harmaan kiven" -mentaliteetti, on tullut huomattua.. :D Ihania nuo isäs tekemät sukkablokit, näkee ettei oo mikään peukalo keskellä kämmentä näpertelijä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus..siis joskus (hyvin harvoin) minkäin jaksan värkätä. Mä uskon, että vois kyllä itse harjotella enemmän tuota sinun tyyliäsi :) ja kyllä isi osaa vähän kaikkea.

   Poista
 7. Kyllä täälläkin menee välillä pieleen, muun muassa tänään lapasta tehdessä jouduin purkamaan pariin otteeseen, kun ensin ohjeessa oli virhe, jonka huomasin onneksi suht ajoissa ja sitten arvioin yhden kohdan väärin ja jouduin senkin tekemään uudelleen :) Mutta kun niillä lapasilla on deadline, niin ei purkamiset silleen haittaa, kun haluaa niistä kuitenkin hyvät :) Toivottavasti saat tehtyä villasukat ja kuplat valmiiksi kuitenkin!

  VastaaPoista
 8. Onpa kivat blokit! Itse en sellaisia omista, onko idea vain siinä että saa lopputuloksesta nätimmän? Mulla menee yleensä heti jalkaan, mut jos lahjaksi tekisin, niin varmaan ois kätsyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ihan varma, mikä näiden alkuperäinen tarkoitus on. Mutta itse ajattelin käyttää niitä kuvaamiseen, tulee hyvin esim. pitsisukkien kuvio esiin. Minä itse silitysraudalla prässään sukat aina ennen käyttöön ottoa ja jos lahjaksi menee, siliää kivasti prässäyksellä :)

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);