6.11.2013

Stella pixie
Olen tämä hatun esitellyt joskus ennenkin, mutta näytän sen nytkin kun vanhoja postauksia ei enää ole. Stella pixie hattuun törmäsin jonkun blogin kautta ja blogin kirjoittaja laittoi minulle sähköpostiin suomennetun ohjeen. Se ohje on kadonnut ja nyt on jäljellä vai Stella pixie englanninkielinen ohje.

Tätä oli tosi kiva tehdä ja minusta niin ihana malli pienemmän lapsen päähän. Omastani tuli hieman suuri, joten se jäi käyttämättä meillä. Haaveissa vielä tehdä toinen joskus.

Käytättekö te ohjeita tehdessänne käsitöitä vai teettekö mallin/mielen mukaan?
Entä suomennatteko ulkomaisia ohjeita itsellenne?

23 kommenttia:

 1. tää on kiva. joskus mallia, joskus ei. yleensä omasta päästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli on kyllä ihana :) samoilla mennään siis tuon neulomisen kanssa.

   Poista
 2. Minä oon niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin alottelija neulomisrintamalla että mallit on tällä hetkellä hyviä ystäviä <3 Joita tosin yleensä hieman sovellan, harvoin teen täysin mallin mukasesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans luokittelen itseni alottelijaksi neulomisen kanssa. Soveltaen kans monesti teen ja joskus ohjeen kanssa, joskus omasta päästä :)

   Poista
 3. Näppärä :) Jotain tuommoista olis kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ja jotenkin niin söötti pienen päässä :)

   Poista
 4. Tää on kyl magee malli. Voisin tuolle meidän tyllerölle tekasta. Huh ja things to do lista vain kasvaa. Neuloessa käytän yleensä ohjetta ja virkatessa improvisoin selvästi enemmän.

  Minna / In The HouZe - blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii mun mielestä just tytölle tosi hyvin :) soveltaminen on hauskaa!

   Poista
 5. Vasta vuoden varsinaisesti väkerreltyäni olen vähän uskaltanut soveltaa oman pään mukaan, mutta teen kyllä suurimmaksi osaksi ohjeen mukaan kaiken. En suomenna koko ohjetta, mutta enkun kieliset ohjeet on aina täynnä merkintöjä :p söpö hattu! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soveltaen huomaa monesti osaavansakin jo aika paljon :) mun täytyy kans kokeilla noita englanninkielisiä :)

   Poista
 6. Aloittelija kun olen niin ohjeen mukaan mennään täällä! :) ja englannin kieli niin huono, niin en lähde suomenteleenkaan ollenkaan! :) mukavan näköinen hattu pienelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittelijkasi minkän itseäni kutsun, ohjeen kanssa on kyllä jotenkin turvallisempaa :)

   Poista
 7. Mä teen monet työt valmiin mallin mukaan, villasukat ja jotkut lapaset menee omasta päästä.

  En varsinaisesti suomenna ohjeita vaan teen englannin kielisistä ohjeista suoraan.

  Tää pipo näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy kyllä kokeilla jotain helppoa englanninkielistä ohjetta, kun niin moni suosittelee :)

   Poista
 8. Oi ihana! Olis kiva, mutta en ehkä osais tehä :/ Mä tarvin kaikkeen suunnilleen ohjeet. Paljolla teet tollasen koossa 92/98? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti osaat tehdä! mä voin kokeilla suomentaa tuota ohjetta, kun kerkeen sulle. Se on oikeesti tosi helppo pelkkää nurkaa ja oikeeta. :)

   Poista
 9. Mä teen sekä että, mut enimmäkseen ohjeen mukaan. En juuri nyt kaipaa ylimääräisiä haasteita :) Enkä suomenna ohjeita. Ensimmäinen englanninkielisestä ohjeesta neulominen hirvitti aikanaan, ja uskaltauduin siihen vain siksi, että sain ohjeen lahjaksi eräältä ystävältä mallia ihailtuani, enkä kehdannut jättää sitä neulomatta. Se osoittautui yllättävän helpoksi, ja nykyään neulon melkein mieluiten englanninkielisistä ohjeista. Tai niiden suomalaisten suunnittelijoiden ohjeista, jotka kirjoittavat ne sekä suomeksi että englanniksi. Koska heidän suomenkielisissäkin ohjeissaan näkyy eng.kielisistä tuttu logiikka ja tekniikat, jotka ovat todella toimivia. Niin että ellei ole kokeillut, suosittelen kokeilemaan englanniksi neulomista. Minulla se nosti neulomisen aivan uudelle tasolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun nyt täytyy rohkaistua ja kokeilla vaikka just noita suomalaisten ohjeita sieltä ravelrystä :)

   Poista
 10. Englanninkielisissä ohjeissa täytyy olla kaava, että niistä mitään ymmärrän. Teen myös siis ohjeen mukaan joskus myös ihan omasta päästä ja inspiraatiokin voi lähteä jostain ohjeesta omille siivilleen. :) Kiva malli tuo myssy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sattuu monesti myös minulle, että jostain ohjeesta saan oman idean :)

   Poista
 11. Onpas ihana myssy! Mutta itekin taitaisin tarvita suomennetun ohjeen, ennen kuin uskaltaisin lähteä kokeilemaan :) Oon kyllä monesti miettinyt sitä, että miksi en saa ihteeni tekemään mitään englanninkielisistä ohjeista, ostanhan monesti kaikki kirjatkin englanninkielisinä. Jos vain pääsis tuon ihmeellisen kynnyksen yli, niin mitä kaikkia uusia juttuja sitä oiskaan mahdollista tehdä.
  Veljen muksulle ois niin ihana tehdä tuo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just se kynnys mikä pitäis ylittää noiden eri kielisten ohjeiden kanssa. Ensivuoden haaste? :)

   Poista
 12. Yleensä neulon ohjeesta ja englanniksi. Perussukat, -pipot ym. sävellän yleensä omasta päästä, mutta muut ohjeesta.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);